Ziektekostenverzekering

Orange Insurances: de beste verzekeraar voor Nederlandstaligen in Spanje

Ziektekostenverzekering

Ziektekosten verzekering

Alles over particuliere zorgverzekeringen in Spanje. U heeft al een verzekering vanaf 29 euro per maand! Nu tijdelijk 30% korting + 2 maanden gratis op je nieuwe zorgverzekering.

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan bij Barbara en haar team. En ontdek hoeveel korting jij kunt krijgen op je nieuwe ziektenkostenverzekering. Of lees verder wat je kunt verwachten bij het aanvragen van een zorgverzekering in Spanje.

En dan staat u op het punt om in Spanje te gaan wonen, huis en haard achter te laten en het avontuur aan te gaan. Een van de dingen die geregeld moet worden is het afsluiten van een goede zorgverzekering. Steeds vaker hebben mensen de particuliere zorgverzekering ook nodig om fiscaal resident te kunnen worden in Spanje en hun definitieve NIE aan te kunnen vragen. Zoveel informatie, zoveel vragen, waar te beginnen? Wij zijn zelf jaren geleden door deze malle molen gegaan en begeleiden Nederlanders en Belgen hier nu bij die in Spanje komen wonen en werken.

Overheidsdekking vs Particulier verzekeringen

In Spanje staat de ziektekostenverzekering via de overheid (Seguridad Social) volledig los van de particuliere verzekeraars. Wilt u er zeker van zijn dat u in Spanje goed verzekerd bent tegen ziektekosten, sluit dan een aanvullende Particuliere Zorgverzekering af.

De meeste mensen in Spanje zijn dus zowel verzekerd via de overheid en hebben los daarvan nog een particuliere zorgverzekering. Gelukkig zijn de premies voor particuliere zorgverzekeringen meestal veel goedkoper dan in andere landen.

Voordelen particuliere zorgverzekering

Voordelen van een particuliere ziektekostenverzekering boven de dekking van de Spaanse overheid middels de Seguridad Social zijn:

•  Eigen kamer en badkamer bij ziekenhuisopnames + bed voor partner om de nacht door te brengen
•  Geen of korte wachttijden om naar een specialist te gaan of geopereerd/behandeld te worden
•  Directe toegang tot specialisten; u hoeft niet door een huisarts doorverwezen te worden, maar kan rechtstreeks een afspraak maken (uitzondering is de fysiotherapeut). 
•  U hoeft geen officiële inwoner van Spanje te zijn of werkzaam te zijn in Spanje, zolang u er maar het grootste gedeelte van de tijd doorbrengt 
•  Vrije keuze van artsen, specialisten en ziekenhuizen binnen de Cuadro Médico, welke zeer compleet en uitgebreid is
• Recht op een “second opinion” in geval van levensbedreigende ziektes

Hoe het juiste verzekeringspakket te kiezen

Wanneer u eenmaal besloten heeft om de particuliere zorgverzekering af te sluiten, blijkt ineens dat het aanbod van verzekeringen ontzettend groot is en de premies ontzettend uiteenlopen. Waar zitten die premieverschillen in? Wat is er nou echt belangrijk bij het kiezen van een ziektekostenverzekering?

 • U moet duidelijk hebben wat de voornaamste reden is om deze verzekering te contracteren. Tegenwoordig is een particuliere zorgverzekering vaak een vereiste om fiscaal ingezetene te worden in Spanje. In dat geval dient u een zorgverzekering af te sluiten die GEEN eigen bijdragen of eigen risico heeft, want anders voldoet u alsnog niet aan de eisen. In het Spaanse noemen ze dit “sin copago”.
 • Als u de polis niet nodig heeft voor uw residentie aanvraag, dan bent u vrij om te gaan voor de laagste premie, welke meestal voor de pakketten met een eigen bijdrage/risico zijn of kunt u er juist voor kiezen om ietsje meer te betalen en geen eigen bijdragen te hebben.
 • Wilt u naast de medische zorg ook dekking voor de tandarts of is dat voor u niet noodzakelijk? Houd er rekening mee dat de tandartsdekking nooit gratis is, op een aantal basisdekkingen na die gratis zijn, betaalt u een gereduceerd tarief voor noodzakelijke behandelingen of ingrepen bij de tandarts. Voor kinderen is er meestal een interessante korting op het plaatsen van beugels en het onderhoud hiervan.
 • Pas op voor te goedkope polissen, want dat kan betekenen dat er dekkingen uitgesloten zijn. Vraag altijd heel goed na wat er uitgesloten is.
 • Mag de verzekeraar eenzijdig de polis opzeggen wanneer de klant ernstig ziek wordt en dus voor de verzekeraar hoge kosten met zich meebrengt? In Spanje zijn er helaas verzekeraars die dit echt doen. De klant betaalt jarenlang premie terwijl hij/zij praktisch geen gebruik maakt van de polis, maar wanneer de klant de polis ineens veel moet gebruiken en de kosten oplopen, dan zegt de verzekeraar de polis eenzijdig op. Onze verzekeraar mag dit niet en doet dit niet. De enige reden tot eenzijdige opzegging, is wanneer de klant zijn premies niet betaalt.
 • Wilt u een volledige vrije keuze hebben van de artsen, specialisten of ziekenhuizen, dan bestaan er polissen die dat toestaan. De premies van dit soort polissen zijn aanzienlijk hoger en meestal is dit niet noodzakelijk omdat u via de medische gids van de verzekeraar al een ruime keuze heeft uit de beste specialisten.
 • Wilt u niet alleen in Spanje naar een arts kunnen gaan, maar ook in de rest van de wereld, omdat u veel reist? Er bestaan polissen die buiten Spanje gewone doktersbezoeken dekken en niet alleen in geval van eerste hulp.

Waar in ieder geval rekening mee te houden?

 1. De meeste particuliere verzekeraars accepteren alleen nieuwe aan te melden klanten t/m 67 jaar. Daarna is het moeilijk of onmogelijk om u nog particulier te verzekeren, dus doe dit tijdig!
 2. Particuliere verzekeraars mogen discrimineren op basis van leeftijd of een medisch verleden. Ze accepteren alleen hele gezonde mensen en sluiten alle bestaande medische klachten volledig uit van dekking. Hoge bloeddruk, cholesterol, diabetes e.d. zijn een reden om niet geaccepteerd te worden voor deze verzekering.
 3. Indien u een medisch verleden heeft, dan is het aan te raden om uw behandelend arts te vragen om een medisch verslag in het Engels, met stempel en handtekening.
 4. Alle particuliere verzekeraars hebben een wachttijd (“carencia”). Dit is een periode waarin u NOG geen recht hebt op de volledige dekking. Deze periode verschilt per verzekeraar tussen de 6-10 maanden en sluit meestal de volgende dekkingen uit in de periode: operaties, ziekenhuisopname, bevalling, dure onderzoeken (cat scan etc). Alleen als u van een andere Spaanse particuliere verzekeraar komt (recent) dan worden deze wachttijden kwijtgescholden, behalve voor de bevalling.

Waarom een particuliere zorgverzekering in Spanje via Orange Insurances afsluiten?

 • Voorlichting, uitleg en contact in uw eigen taal
 • Polis in het Nederlands of Engels
 • Lage premies (en hoe meer polissen u bij ons heeft, hoe groter de kortingen)
 • Persoonlijk contact: bij ons bent u geen polisnummer maar een klant met voor- en achternaam en een verhaal. Wij vinden het persoonlijke contact met onze klanten leuk en belangrijk. Wij doen er daarom alles aan om u tevreden te houden!
 • Caser Seguros, de verzekeraar achter Orange Insurances, mag een zorgpolis niet eenzijdig annuleren omdat een klant hoge medische kosten met zich meebrengt. Sommige andere verzekeraars in Spanje doen dit wel (heel fout)

Tijdelijk 30% korting + 2 maanden gratis op alle zorgverzekering producten

Orange Insurances – Barbara en haar team – heeft nu de mogelijkheid om u op een nieuw afgesloten zorg product korting aan te bieden tot wel 30%. Vraag een vrijblijvende en gratis offerte op om te ontdekken hoeveel korting u kunt krijgen op een product specifiek voor uw wensen en behoeften.

Barbara kan u hiermee – met al 20 jaar ervaring – uitstekend van dienst zijn en helpen. Bij Orange Insurances staan wij u het hele proces van a t/m z naast uw zijde. U kunt altijd met al u vragen bij Barbara en haar team terecht. Ook na het sluiten van de polis!

*Nu tijdelijke speciale kortingen – tot wel 30% + 2 maanden gratis – op alle zorgverzekering producten die Caser en Orange Isurances aanbieden.