Woonhuisverzekering

Orange Insurances: de beste verzekeraar voor Nederlandstaligen in Spanje

Woonhuisverzekering

Woonhuisverzekering

Opstal- en Inboedelverzekering Spanje vanaf 200 EUR/jaar

Dit is een zeer complete en tegelijkertijd betaalbare verzekering die zowel uw woning als uw inboedel in Spanje verzekerd en ook nog privé WA dekking biedt.

Opstaldekking

Wanneer u een huis koopt in Spanje, dan dient u in 99% van de gevallen zelf de opstal te verzekeren. Als er een Vereniging van eigenaren is, dan verzekerd deze meestal alleen de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de gemeenschappelijke parking, liften, gangen, gemeenschappelijke tuin, zwembad en in geval van een appartement het dak en de gevel van het appartementencomplex. Bijna nooit verzekerd de VVE ook de individuele woning tegen brand-, water- en andere schades.

Als eigenaar van een huis in Spanje dient u niet de aankoopwaarde van uw woning te verzekeren, want daar zit tevens de grondprijs in opgenomen. U dient alleen de herbouwwaarde van de woning te dekken want de grond vergaat niet. De beste indicatie is een taxatierapport, want de hoogte van de herbouwwaarde kan nogal verschillen per woning en per regio. Als algemene richtlijn geeft men aan 1.000 euro per bebouwde m2, maar in de praktijk kan dit variëren tussen de 750 – 10.000 euro per m2. Het is de verantwoordelijkheid van de verzekeringnemer om de juiste waarde te verzekeren.

Klanten vragen ons vaak wat nou precies onder de opstal valt. Stel dat u uw huis op de kop zou kunnen houden, dan is alles dat vast blijft zitten in principe opstal: dus muren, inbouwkeukens, inbouwapparatuur, badkamers, zonnepanelen, etc. Alles dat zou vallen, is automatisch inboedel.

Inboedeldekking vanaf 95 EUR/jaar

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen de algemene inboedel: meubels, kleding, huishoudelijke apparatuur, elektronika en kostbaarheden. Iets wordt beschouwd een kostbaarheid te zijn als het gaat om wandkleden, schilderijen, antiek, kunst, zilver/goud/brons. Ook dient de individuele waarde 2.000 euro of meer te zijn of wanneer het een collectie is van in totaal meer dan 2.000 euro tezamen. Dus niet ieder object van 2.000 euro of meer valt hieronder. Tot slot dienen sieraden apart verzekerd te worden. Hierbij dient er een onderscheid gemaakt te worden tussen sieraden die in een kluis liggen en die buiten de kluis liggen. In alle gevallen dient men uit te gaan van de vervangingswaarde.

Zorg ervoor dat de verzekerde waarde voldoende is. Bij onderverzekering, kan het zijn dat de verzekeraar bij een claim, naar ratio uitkeerd en u minder ontvangt dat u zou verwachten.

Polis en service in je eigen taal

Ook de inboedel- en opstalverzekeringen hebben wij volledig beschikbaar in uw eigen taal. En u bij ons krijgt u altijd persoonlijke service.

Wilt u weten welke optie voor uw woonhuis of vakantiehuis het beste bij u past en waar u het meest aan heeft? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en wij gaan direct voor u aan de slag.