Werken in Spanje

Orange Insurances: de beste verzekeraar voor Nederlandstaligen in Spanje

Werken in Spanje

werken-in-Spanje

Hoe vind je een baan in Spanje?

Het vinden van een baan in het buitenland is niet altijd zo makkelijk. Denk niet dat ze in Spanje zitten te wachten op je talenknobbel, als de Spaanse taal er daar niet één van is. De beste kans op het vinden van een baan in Spanje is het beheersen van de Spaanse taal.

Het beste kan je in je directe omgeving kenbaar maken dat je op zoek naar werk bent en vragen via welke kanalen zij je adviseren te solliciteren. In Barcelona hebben wij bijvoorbeeld het werving en selectie bureau Talent Search People. De oprichter hiervan is Nederlands. Zij bieden met name callcenter-achtige banen aan voor buitenlanders in Barcelona. In Valencia stad zit Cendris die altijd op zoek is naar Nederlands personeel voor hun callcenter in Valencia stad. En zo zullen de meeste grote steden hun banenaanbod hebben voor buitenlanders die geen of weinig Spaans spreken.

Ook kan je online naar werk zoeken op websites zoals www.infojobs.net. De grotere bedrijven hebben vaak hun eigen carrière sites waar vacatures op vermeld staan.
Ook uitzendbureaus zijn een goede plek om je zoektocht naar een baan te starten.