Vlam in de pan

Orange Insurances: de beste verzekeraar voor Nederlandstaligen in Spanje

Vlam in de pan

brandverzekering Spanje

Waarom verzekeren zo belangrijk is. De grote schades zoals brand of waterschade komen in een woning gelukkig weinig voor, maar als het gebeurt, dan ben je blij als je goed verzekerd bent.

Graag wil ik met jullie delen wat één van onze trouwste klanten onlangs gebeurde.
Al 11 jaar een van onze beste klanten, met al zijn particuliere verzekeringen bij ons ondergebracht. Op het gebruik van de wegenwachtservice voor zijn auto na, had deze klant nog nooit een claim ingediend. Dit was tot vorige week…. Op zondagavond sloeg de vlam in de pan en omdat er net niemand direct bij was, kwamen ze er pas achter toen de hele keuken al in vuur en vlam stond. Gelukkig geen gewonden maar uiteraard veel materiële schade en weken zonder keuken. Dit weekend werd er ingebroken, zoals ze in het Engels zo mooi zeggen: “When it rains, it poors.”

Op zondagavond had ik diverse gemiste belletjes van deze klant. Dus op maandagochtend was hij de eerste die ik belde om te checken wat er aan de hand was. Een nog altijd geëmotioneerde klant vertelde hoe op zondagmiddag zijn keuken en bijkeuken volledig afgebrand zijn. Gelukkig heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de rest van de woning, maar voor nu zit de klant zonder keuken, kookplaat, koelkast en ook de wasmachine en droger zijn volledig afgebrand in de bijkeuken. De schade was dus zowel aan de opstal (muren, inbouwapparatuur, keukenblok) als aan de inboedel (broodrooster, etenswaren etc.).

Terwijl wij nog druk bezig zijn met schoonmaakploegen, bestellingen bij keukenbedrijven en taxatie van alle kosten, belt de klant ons dit weekend dat er bij hen ingebroken is.
Hoe is het mogelijk, elf jaar lang zonder enige claim en nu twee grote claims in nog geen twee weken tijd.
Terwijl de klant een uurtje was gaan wandelen met zijn vrouw, zijn er inbrekers via de schuifdeuren in de woonkamer binnen gekomen. Waarschijnlijk zijn ze kort binnen geweest, want er was gelukkig relatief weinig weg. De kleinere zaken als laptops, tablets en wat sieraden zijn verdwenen. Het huis was wel volledig overhoop gehaald, dat vond de klant nog het ergste. Met hun smerige handen waren ze door alle kasten, lades en persoonlijke spullen gegaan. Inbraak zorgt er vaak voor dat mensen nog jarenlang angstig zijn in hun eigen huis.

Al met al is alles goed gekomen voor deze klant, omdat hij goed verzekerd was. Neemt niet weg dat de afhandeling altijd langer duurt dat je zou willen, het veel kopzorgen geeft, veel vreemde mensen in je huis voor taxatie schade, reparaties, schilderen, installatie nieuwe keuken etc. Niemand wil dit meemaken, maar zorg er in ieder geval voor dat je altijd goed verzekerd bent, zodat als het gebeurt je er niet financieel zwaar onder zal lijden.

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte of meer informatie aan.