Verzekeringen Spanje

Orange Insurances: de beste verzekeraar voor Nederlandstaligen in Spanje

Verzekeringen Spanje

verzekeringen Spanje

Een belangrijk punt bij emigreren naar Spanje, is het thema verzekeringen.

Je moet weten dat in Spanje er twee zorgverzekeringstelsels naast elkaar bestaan. De Spaanse overheid biedt dekkingen aan iedereen die sociale lasten afdraagt op de één of andere manier in Spanje. Dit kan zijn als inhouding op het salaris, als zelfstandig ondernemer of voor wie er een uitkering ontvangt.


Daarnaast bestaan de particuliere zorgverzekeringen in Spanje. Deze verzekeraars staan geheel los van de Spaanse overheid. Het is een vrije keuze om deze verzekering af te sluiten of niet. Wel mogen deze particuliere verzekeraars discrimineren op basis van leeftijd en medische geschiedenis. Zo worden mensen van 69 jaar en ouder meestal niet meer geaccepteerd voor een particulier ziektekostenverzekering. Ook mensen die een ernstige ziekte gehad hebben, zullen onverzekerbaar zijn bij particuliere zorgverzekeraars in Spanje.

Opzeggen bestaande verzekeringen in het land van herkomst

Denk eraan je verzekeringen in Nederland en België tijdig op te zeggen. Zeg die verzekeringen, met name de zorgverzekering, pas op wanneer je voor een zorgverzekering in Spanje geaccepteerd bent. Als je gaat emigreren naar Spanje en zwanger bent, houd er dan rekening mee dat je voor de bevalling geen particuliere ziektekostenverzekering meer kan afsluiten. Je kan wel altijd bevallen via de Seguridad Social van de Spaanse overheid. Wellicht is dit een reden om later te emigreren of je zorgverzekering in het land van herkomst aan te houden om daar te kunnen bevallen.

Medisch dossier en recepten

Als je medicatie slikt, vraag dan aan je arts om je een grote voorraad mee te geven voor een jaar. Het kan even duren voordat je in Spanje een nieuwe huisarts of specialist gevonden hebt die je het zelfde medicijn wil of kan voorschrijven. Vraag om een medische verklaring waarin je huidige arts uitlegt waarom de nieuwe arts je deze medicatie zou moeten voorschrijven. Vraag deze in de Engelse taal met stempel en handtekening. Indien het geval, vraag om een Engelstalig medisch dossier als je een ernstige ziekte gehad hebt of hebt.

Wanneer je je uitschrijft uit Nederland, dan vervalt automatisch (stilzwijgend) het recht op je zorgverzekering in Nederland. Veel mensen horen dit vaak pas een paar weken later, wanneer ze ontdekken onverzekerd te zijn. Zorg ervoor dat je niet tussen de wal en het schip terecht komt met je ziektekostenverzekering.

Type verzekeringen in Spanje
 • Particuliere zorgverzekering
 • Autoverzekering
 • Woonhuisverzekering
 • Inboedelverzekering
 • WA verzekering
 • Uitvaartverzekering
 • Huisdierenverzekering
 • Reisverzekering
 • Levensverzekering
 • Bedrijfsverzekering
 • Bootverzekering
 • en nog veel meer verzekeringen

Vind hier gedetailleerde informatie over de verschillende verzekeringen in Spanje https://www.orangeinsurances.com/verzekeringen/

Autoverzekering Spanje

Niet alle verzekeraars in Spanje zullen er om vragen, maar neem een no-claim verklaring mee uit Nederland of België.

Reisverzekering Spanje

Zo gauw je uitgeschreven bent uit je land van herkomst, is je reisverzekering niet langer geldig. Sluit dus zo spoedig mogelijk een reisverzekering af in Spanje. Houd er rekening mee dat deze een stuk duurder is dan in Nederland en België.

Uitvaartverzekering Spanje

Als je een uitvaartverzekering hebt lopen in je land van herkomst, controleer dan even of deze geldig blijft bij emigratie naar Spanje. Wat dekken ze in geval van overlijden? Moet de overleden persoon verplicht in Nederland of België een uitvaart krijgen of kan dat ook in Spanje? Betalen ze repatriëring van het stoffelijk overschot terug naar land van herkomst?

Stel ons alle vragen die je hebt over verzekeren in Spanje, daar zijn wij voor!