Uitvaartverzekering

Orange Insurances: de beste verzekeraar voor Nederlandstaligen in Spanje

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering Orange Insurance

Laat uw nabestaanden niet opdraaien voor de torenhoge kosten rondom een uitvaart.

Overlijden in Spanje

Meestal denken we pas na over het thema overlijden en de dood, wanneer we een hoge leeftijd bereikt hebben. Helaas mag niet iedereen die hoge leeftijd halen en moeten we soms op jonge leeftijd afscheid nemen van onze geliefden. Op dat moment komt men erachter dat overlijden in Spanje, niet dezelfde organisatie met zich meebrengt als in Nederland of België.

De overledenen dient binnen 2 á 3 dagen begraven of gecremeerd te zijn, hetgeen vele malen sneller is dan in de Noordelijkere landen binnen de EU. Dit betekent dat er veel minder tijd is om alles te regelen, familie en vrienden op de hoogte te brengen en dan hebben we het nog niet eens over het taalprobleem en de enorme kosten die bij dit alles komen kijken.

Sluit een uitvaartverzekering af

De grote voordelen van een uitvaartverzekering in Spanje zijn de hierna volgenden:

1. De verzekeraar dekt de uitvaartkosten tot een limiet van rond de 7.350 euro
2. De verzekeraar regelt de gehele uitvaart voor de nabestaanden, legt de contacten met de uitvaartcentra, zorgt voor betalingen en neemt hiermee veel werk uit handen voor de familie
3. Er is een Engelstalige hulplijn voor de nabestaanden
4. De nabestaanden kunnen ervoor kiezen om het geldbedrag te gebruiken voor een uitvaart in Spanje of om het stoffelijk overschot terug te laten vervoeren naar het land van herkomst. In dit geval blijft er meestal weinig geld over voor de uitvaartkosten zelf. Deze repatriëring is kostbaar en brengt veel administratieve rompslomp met zich mee. Ook hier regelt de verzekeraar weeer alles voor de nabestaanden.