Zorgverzekering in Spanje

Orange Insurances: de beste verzekeraar voor Nederlandstaligen in Spanje

Zorgverzekering in Spanje

In onze opinie is het altijd belangrijk om in Spanje een particuliere ziektekostenverzekering te hebben. In deze tijden van Covid19 waardoor de overheidsziekenhuizen zwaar overbelast zijn, kan dit levensreddend zijn.

Het gaat er nog niet eens om of je Covid krijgt of iets anders ernstigs. Stel dat je nu kanker zou ontdekken of aan zware operatie nodig hebt. De Spaanse ziekenhuizen doen nu geen operaties meer en hebben geen plek voor nieuwe patiënten op de Intensive Care (IC). Op zo’n moment is het hebben van een particuliere zorgverzekering in Spanje van groot belang. Hier word je nog altijd direct geholpen en zijn geen langere wachttijden voor operaties of ziekenhuisopnames.

Mensen denke vaak dat ze dit altijd nog kunnen doen, maar zo werkt het helaas niet. Particuliere zorgverzekeraars in Spanje accepteren alleen nieuwe klanten die geen medische geschiedenis hebben. Dit mag volgens de Spaanse wetgeving, omdat de overheid iedereen moet accepteren. Daarnaast hebben de meeste particuliere verzekeraars een leeftijdsgrens. Ze accepteren alleen nieuwe klanten met een maximale leeftijd van ergens tussen de 65 – 69 jaar. Nog een reden om niet te lang te wachten met het afsluiten van een verzekering. En last but not least: particuliere zorgverzekeraars hebben allemaal een “carencia”, dit is een wachttijd. In deze periode, welke meestal varieert tussen de 6-12 maanden (soms nog langer) heeft de nieuwe klant nog geen recht op ziekenhuisopnames, operaties en kostbare onderzoeken. Dus mocht je morgen ernstige klachten krijgen en niet geholpen worden bij de Spaanse overheid, dan ben je eigenlijk ook te laat om je nog particulier te verzekeren en daar te laten helpen.

Daarom adviseren wij om je zo spoedig mogelijk particulier te verzekeren. Dit is de beste verzekering om te hebben en nooit te hoeven gebruiken.