Levensverzekering

Orange Insurances: de beste verzekeraar voor Nederlandstaligen in Spanje

Levensverzekering

Levensverzekering Orange Insurances

De enige zekerheid die we hebben in het leven, is dat we allemaal een keer dood gaan. Wat niemand weet is wanneer en hoe. Er zijn diverse redenen om een levensverzekering af te sluiten. Meestal sluit men er eentje af wanneer er een hypotheek afgesloten wordt, maar ook om uw gezin zonder financiële zorgen achter te laten in geval van overlijden.

Soorten levensverzekeringen

Voor een hypotheek wordt meestal een levensverzekering afgesloten op de levens van beide partners die een financiële schuld aangegaan zijn bij een bank. Zo zorgt men ervoor dat de andere partner in geval van overlijden, niet alleen voor de maandelijkse lasten op hoeft te draaien. In sommige gevallen is het de bank die de eist stelt om een levensverzekering af te sluiten, maar ook zonder verplichting, is dit sterk aan te raden.

Vaak is er één hoofdkostwinnaar in het gezin. Als deze onverwachts zou wegvallen, dan zou dit niet alleen een emotionele shock zijn voor het gezin, maar ook een groot financieel probleem opleveren. Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het aan te raden om een levensverzekering af te sluiten om uw nabestaanden zonder financiële zorgen achter te laten, mocht het ergste gebeuren.

Tot slot kan men binnen een basis levensverzekering, diverse subdekkingen afsluiten. De levensverzekering zelf, is met name bedoelt voor de nabestaanden, maar wat nou als de verzekerde niet overlijdt, maar arbeidsongeschikt wordt en niet langer in staat is om te werken. In dat geval, is het bijzonder prettig om een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben. Deze dekking is voor de verzekerde zelf.